fbpx

שאלות ותשובות

מהן הרצאות האסטרטגיה?

במהלך הלמידה תתבקש לשלב צפייה בסדרת הרצאות אסטרטגיה המבוססות על טכניקות למידה שונות המקנות כלים למיקסום יכולתך במהלך תקופת הלימוד ובזמן הבחינה עצמה. טכניקות הלמידה האלו יקנו לך כלים שיסייעו לך ללמוד נכון. אנחנו ממליצים לצפות בהן בחודש הראשון ללמידה, וזאת כדי שתוכל לסגל לעצמך כבר מההתחלה הרגלי למידה חדשים ונכונים. הרצאות האסטרטגיה כוללות ידע חשוב ללמידה לבחינה ולחיים בכלל.

מהן הרצאות ה-NLP?

אחת לשבוע ניפגש להרצאת N LP (Neuro Linguistic Programming, או בעברית: ניתוב לשוני פיזיולוגי)‏. NLP היא שיטה שמאפשרת לשנות את הדרך בה אני חושב ומתנהג, וזאת מתוך מטרה להשיג את המטרות שלי בחיים, להתפתח, להתקדם וליצור עבורי חיים טובים יותר. שיטה זו המעודדת שינוי חשיבתי חיובי, ובו תרכוש כלים להתמודדות עם לחץ, חיזוק האמונה העצמית והגברת המוטיבציה.

יש קשר ישיר בין בחינת הלשכה לשיטת אימון זו. כדי לצלוח את הבחינה צריך גם ללמוד ולהשתפר בידע המקצועי, אך חייב גם לחזק את הנפש. בתקופת הלמידה לבחינה יקרו לך המון דברים בנפש תוך כדי תנועה. המטרה לעשות עבודה שהיא לא רק עבודה מנטלית, אלא גם עבודה רגשית ונפשית. אי אפשר לעבוד רק על המיינד (mind), צריך לעבוד גם על הלב בעניינים הנוגעים לאמונה וביטחון עצמי. אנחנו כבר נוכחנו לדעת שנבחנים אשר צפו בהרצאות ה-NLP באופן קבוע ועברו תהליך אישי, שיפרו משמעותית את יכולותיהם הן בתקופת הלמידה והן בבחינה עצמה. שינוי מחשבתי הוא תהליך שלוקח זמן ובכל הרצאת NLP תקבלו שיעורי בית. הלכה למעשה, השיטה עובדת ולכן תיאום הציפיות כולל את הצפייה בשיעורים והשתתפות פעילה בהם למען הצלחתנו המשותפת.

כיצד בנויה בחינת ההסמכה של לשכת עורכי הדין?

תוכל למצוא באתר שלנו קובץ מפורט אודות בחינת הלשכה.

האם אני צריך מצלמה ומיקרופון כדי להשתתף בהרצאות ה-Live?

לא. במהלך הרצאות ה-Live, המרצה לא רואה ולא שומע אתכם, וכך גם כל המשתתפים האחרים. כדי להשתתף בהרצאה, תוכלו לכתוב בצ’אט והמרצה יענה לכם.

אני צריך אימות חתימה על התצהיר שצריך לשלוח ללשכת עורכי הדין. תוכלו לעזור לי בזה?

כן. אנא שלח לנו לדוא”ל [email protected] העתק סרוק של תעודת הזהות שלכם ואת הטופס ממולא על-ידכם (ללא תאריך).

מהם ה- “נושאים המשולבים”?

נושאים משולבים אלו נושאים ששאלה בהם יכולה להופיעה גם בחלק המהותי וגם בחלק הדיוני בבחינה.

סטטיסטיקת נושאי הבחינה

ההרצאות בקורס בנויות לפי סטטיסטיקות שערכו לשאלות בבחינות ההסמכה מהשנים האחרונות (ליתר דיוק, מאז השינוי של מתכונת הבחינה בשנת 2017). כלומר, כמות ההרצאות והזמן שיוקדש במהלך הקורס לנושא מסוים תהיה לפי ממוצע תדירות הופעת השאלות בנושא זה בבחינה עצמה. לכן, תוכלו לראות שכמות ההרצאות בנושאי הליבה (הנושאים העיקרים מהם בנויה הבחינה) גדולה משמעותית מנושאים אחרים, כמו: חדלות פירעון.

האם יש שוני בין למידה לפי הרצאות ה-Live לבין למידה לפי הרצאות ה-VOD?

כן. יש שני מסלולים לקורס – מסלול ה-Live ומסלול ספריית ה-VOD, כאשר ניתן לשלב בניהם. מי שמתכנן לצפות בהרצאות ה-Live, לו”ז הלמידה שלו הוא מערכת השעות שבאתר, ומי שמתכנן ללמוד באופן עצמאי ובקצב משלו, יכול לבנות לעצמו לו”ז למידה לפי קובץ הנחיות הצפייה. במידה ובחרתם במסלול השני והעצמאי, ככל שיהיה לכם שאלות מקצועיות, אתם מוזמנים לשלוח אותם ב-ASK והצוות המקצועי שלנו ישיב לכם. מי שבחר במסלול הראשון והמובנה, שיזכור שהוא תמיד יכול להשלים הרצאות שהוא פספס או לשוב ולצפות בהרצאות בשנית דרך ספריית ה-VOD (כל הרצאת Live תעלה לאתר עד 7 ימים מהיום בו היא הועברה).

הקורס הוא מודולרי, כך שהוא מאפשר לכם לבנות לעצמכם לו”ז למידה אישי. מי שרוצה לשלב בין הרצאות Live להרצאות מספריית ה-VOD, כל מה שהוא צריך לעשות זה לקחת לו”ז חודשי ריק (ניתן למצוא קובץ כזה באתר) ולמלא בו את ההרצאות – רק לעקוב לפי הנחיות הצפייה ולוודא שלא שכחתם שום הרצאה.

במידה והסתבכת, אתה תמיד יכול ליצור קשר עם הצוות הייעוץ והכוונה הלימודית שלנו בטלפון או ב-WhatsApp במספר 050-877-4779, ואנחנו נייעץ לכם.

האם יש הבדל באחוזי ההצלחה בין למידה לפי הרצאות ה-Live לבין למידה לפי הרצאות ה-VOD?

כמובן שלא. התוכן ומבנה ההרצאות של ההרצאות ה-Live וההרצאות שבספריית ה-VOD הוא זהה ולכן אין סיבה שיהיה הבדל. עם זאת, שימו לב שצפייה עצמאית בהרצאות ה-VOD דורשת משמעת עצמית גבוהה יותר, ולכן לא מומלץ לבחור במסלול זה אם אתם צריכים לו”ז מובנה ומסודר מראש.

היכן ניתן למצוא את קבצי החקיקה?

ב-“איזור האישי” שלך באתר תחת הלשונית “הקורס שלי”, ניתן למצוא את הקטגוריה “ספרי חקיקה”. ניתן להוריד אותם למחשב, אך אנחנו ממליצים לכם להדפיס אותם.

היכן ניתן למצוא את קבצי התרגולים?

ב-“איזור האישי” שלך באתר תחת הלשונית “הקורס שלי”, יש ללחוץ על הנושא הרלוונטי ושם תוכלו למצוא את כל התרגולים השייכים לאותו נושא.

למי רלוונטיות הנחיות הקורס?

הנחיות הקורס רלוונטיות לכל מי שמשתתף בקורס, היות והן כוללות הסבר על כל אמצעי הקורס. עליכם לקרוא את הנחיות הקורס בתחילת הקורס ולפני שמתחילים ללמוד.

למי רלוונטיות הנחיות הקריאה?

הנחיות הקריאה רלוונטיות לכל מי שמשתתף בקורס. הנחיות הקריאה תואמות לרשימה החקיקה המנחה לבחינה הקרובה שפרסמה לשכת עורכי הדין. עליכם לקרוא את החוקים הרלוונטיים לכל הרצאה בה אתם צופים. תוכלו למצוא את קבצי החקיקה ב-“איזור האישי” שלך באתר תחת הלשונית “הקורס שלי”, תהיה קטגוריה “ספרי חקיקה”. ניתן להוריד אותם למחשב, אך אנחנו ממליצים לכם להדפיס אותם.

בתחילת הנחיות הקריאה תוכלו למצוא מקרא, המאפשר לכם להבין את ההסתברות של הופעת שאלות בבחינה מכל חוק וחוק שנמצא ברשימה. על בסיס הסתברות זו, בנוי המקרא והוא מסמן לכם אילו חוקים נמצאים בהסתברות גבוהה ולכן הקריאה וההתמצאות בחוקים אלו היא חובה (ייתכן שתצטרכו לקרוא אותם יותר מפעם אחת), אילו חוקים נמצאים בהסתברות בינונית ולכן מומלץ לשלוט גם בהם ואילו חוקים נמצאים בהסתברות נמוכה, כך ההמלצה היא לרפרף עליהם ולעבור עליהם לפחות פעם אחת. אנחנו ממליצים לסמן V ליד כל פעם שתסיימו לעבור על חוק מסוים.

חלק מהנבחנים מעדיפים לקרוא לפני ההרצאה וחלק מעדיפים לקרוא אחרי ההרצאה, אנחנו ממליצים לקרוא את החוקים הרלוונטיים לפני ההרצאה, לסמן את סעיפי החוק שלומדים בהרצאה עצמה ובתום ההרצאה לקרוא שוב את החוקים שלא עברנו עליהם בהרצאה.

במידה ואתם מתקשים לקרוא את החוקים, אנחנו ממליצים לצפות בהרצאות האסטרטגיה “קריאה מהירה”, “ניהול זמן” ו- “שיפור זיכרון”.

למי רלוונטיות הנחיות הצפייה?

הנחיות הצפייה רלוונטיות לכל מי שמשתתף בקורס, היות והן עוזרות להבין את מערך הלמידה של כל הרצאות הקורס. עם זאת, הנחיות הצפייה ישמשו צ’ק ליסט עבור נבחנים שבחרו לצפות באופן עצמאי בהרצאות דרך ספריית ה-VOD. אנחנו ממליצים לכל נבחן לעבוד עם הנחיות הצפייה, לסמן V ליד כל הרצאה שהוא השתתף בה ב-Live או צפה בה דרך ספריית ה-VOD, וכך להבטיח לעצמו פיקוח ובקרה על צפייתו בכל הרצאות הקורס.

האם יש חשיבות לסדר הצפייה בהרצאות ה-VOD?

סדר הצפייה הנכון הוא סדר הצפייה שמופיע בהנחיות הצפייה. אומנם יש חשיבות לסדר הצפייה בתוך כל נושא, אך ניתן “לזגזג” בין הנושאים עצמם ואף מומלץ. כך למשל, ניתן להתחיל לצפות בהרצאות של “סדר דין פלילי” ותוך כדי להתחיל גם את ההרצאות של “דיני ראיות”, אך לא לשנות את סדר הצפייה בתוך הנושא עצמו.

מהי טבלת המעקב?

טבלת המעקב היא טבלה המאפשרת לך לרכז את כל את הנושאים וסעיפי החוק שלא ברורים לך, ואת כל הטעויות שלך מהתרגולים, כך שתוכל לזכור לחזור לנושאים אלה בשנית בזמנך הפנוי. טבלת המעקב היא כלי עזר שמאפשר לך להיות בבקרה ובשליטה על החומר הנלמד, לעבוד בצורה מסודרת ולעקוב אחר ההתקדמות שלך כל הנושאים.

האם התרגולים זהים לשאלונים שמופיעים במערכת התרגול באתר?

כן, הקבצים זהים לחלוטין. אנחנו מאפשרים להדפיס את התרגולים או לפתור אותם ישירות באתר דרך מערכת התרגול, לפי הנוחות שלך. אנחנו ממליצים, לפחות בהתחלה, להדפיס את התרגולים ולעבוד עם דף ועט – ממש כמו שאתה עתיד לפתור את הבחינה בפועל. עוד אנחנו ממליצים, להגיע עם התרגול הרלוונטי מודפס מראש לכל הרצאה והרצאה.

כיצד עובד הצ’אט בהרצאות ה-Live?

במהלך הרצאות ה-Live תוכל לרשום בצ’אט של ההרצאה. לצ’אט יש שני מצבים: מצב רגיל ומצב מוגבל. כאשר הצ’אט רגיל, המרצה וגם יתר המשתתפים רואים את מה שתכתוב בצ’אט וגם אתה תראה את מה שהם יכתבו בצ’אט. כאשר הצ’אט מוגבל, רק המרצה יכול לראות את מה שתכתוב או שאחד המשתתפים יכתבו, אך יתר המשתתפים לא יראו דבר. עם זאת, אתה מתבקש לשמור על נימוס ולא לשלוח הודעות בזמן שהמרצה מסביר. שאלות שישלחו בזמן שהמרצה יסביר, ככל הנראה יבלעו בצ’אט ולא יענו. בכל הרצאה, המרצה ישאיר זמן לשאלות ורק אז תוכל לרשום שאלה בצ’אט ולקבל עליה מענה. עם זאת, במידה והתשובה שקיבלת על שאלתך לא מספקת אותך או שלא קיבלת מענה מספיק ראוי לדעתך, תמיד תוכל לשלוח את השאלה ב-ASK, לכתובת הדוא”ל הבאה: [email protected]

כיצד אני מתעדכן בפסיקה הרלוונטית לבחינה?

בשונה מרשימת החוקים, לשכת עורכי הדין לא מפרסמת רשימת פסיקה רלוונטית לבחינה, ולכן כל הפסיקה רלוונטית. הפסיקה מוסברת על-ידי המרצים במהלך ההרצאות עצמן.

כיצד אני רואה שינויים במערכת השעות?

מערכת השעות היא דינמית כך שהיא עשויה להשתנות מעת לעת, ולכן מומלץ להתעדכן בשינויים המתבצעים בה באתר. השינויים יופיעו במערכת השעות עצמה שנמצאת באזור האישי האתר וגם בחלון העדכונים שנמצא באתר מצד שמאל. אנחנו ממליצים להיכנס למערכת השעות בתחילת כל יום ולבדוק שאכן לא נעשו בה שינויים. בנוסף, יש גם לקחת בחשבון את העובדה שהרצאות ה-Live הן דינמיות וגורמים שונים עשויים להשפיע עליהן כך שההרצאות עשויות להתחיל באיחור קל, להסתיים מוקדם יותר או מאוחר יותר, ההפסקות עשויות להיות באורכים שונים ועוד.

כיצד אני יוצר קשר עם יועצת לימודית ומקבל הכוונה?

אתה יכול ליצור איתנו קשר בעניין ייעוץ והכוונה לימודית במספר 050-8774779, במהלך שעות הפעילות שלנו, שהן ימים א’-ה’ בין השעות 8:30-17:30 ובימי שישי בהם מתקיימות הרצאות Live יינתן סיוע טכני בלבד. אנחנו זמינים גם ב-WhatsApp.

לתשומת ליבך: מחלקת ייעוץ והכוונה לא מעניקים מענה מקצועי שקשור בחומר הלימוד. כל שאלה בקשר לחומר הלימוד יש לשלוח אותה ב-ASK והצוות המקצועי שלנו יענה לכם.

רכשתי ספרים של קורס אחר, האם אני כדאי לי להשתמש בהם במהלך הקורס?

אנחנו לא יכולים לקחת אחריות על חומרים שלא אנחנו כתבנו, לא על טיב החומר ולא על העניין אם החומר הזה מעודכן לבחינה הקרובה או לא. לכן, אנחנו ממליצים להיצמד להנחיות שלנו.

כיצד ניתן להבטיח חווית צפייה מקסימלית?

חיבור אינטרנט מעולה

חיבור אינטרנט טוב יבטיח לכם חווית צפייה מקסימלית. החיבור הטוב ביותר יתאפשר על-ידי חיבור פיזי לאינטרנט באמצעות כבל רשת בין המחשב לראוטר. אנחנו ממליצים לרכוש כבל רשת ארוך (2 מטר) שיאפשר לך לזוז ולהתנייד עם המחשב בבית, במידה ויש לך מחשב נייד.

שים לב שגלישה של אנשים נוספים על רשת האינטרנט עשוי לגרוע מחוויית הצפייה. לכן, ניתן לשפר את מהירות הגלישה והורדת הקבצים באמצעות מכשירים שמגדילים את טווח המהירות.

ניתן לבדוק מהי מהירות הגלישה בביתך בלינק הבא: www.bezeqint.net/internet/speedtest-tool

שימוש באוזניות

בנוסף, שימוש באוזניות רגילות או אלחוטיות עשוי לסייע לך להתנתק מהסביבה, לא להפריע ליתר דיירי הבית, לשמור על פוקוס ולשפר את הריכוז.

צפייה על מסך טלוויזיה

המלצה נוספת היא לרכוש כבל HDMI, לחבר באמצעותו את המחשב לטלוויזיה ולצפות בה בהרצאות.

לא נוח לי ללמוד בבית, היכן ניתן עוד ללמוד?

אם אתה לא מצליח להישאר מפוקס בבית או שאתה מרגיש חנוק, אתה יכול ללכת לספריה או לבית קפה וללמוד משם.

מה הציוד המשרדי שחובה לרכוש לקראת תקופת הלימוד והבחינה?

עליך להצטייד בשולחן לימודים וכיסא נוח, חוברת או קלסר וחוצצים לסיכומים שתכתוב, עטים, עיפרון ומחק, מרקרים ו-2 סטופרים.

היכן אני אגש לבחינה?

בעבר כולם היו נבחנים בבנייני האומה בירושלים, אולם מאז מגפת הקורונה, לשכת עורכי הדין אימצה מקומות נוספים בהם היא בוחנת את הנבחנים, כמו: תל אביב וחיפה. לשכת עורכי הדין תשלח ותעדכן אותך במיקום בו תשובץ זמן קצר לפני הבחינה.

האם ניתן לשלם עבודה עם תקופת הלמידה לבחינה?

כן זה אפשרי, היו לנו המון נבחנים קודמים שעשו זאת. עם זאת, יש לשים לב שזה דורש ממך לבנות לעצמך לו”ז באופן עצמאי, משמעת עצמית גבוהה, ופיקוח ובקרה על תהליך הלמידה.

מהו מספר שעות הלמידה המומלץ ביום?

כמות שעות הלמידה היומיומיות הנדרשות משתנה מנבחן לנבחן, לאור כך שלכל אחד יש את הקצב שלו. אנחנו ממליצים להקדיש לפחות 6 שעות ביום ללמידה. עם זאת, אנחנו יכולים להעיד שיש בין הבוגרים שלנו כאלו שצלחו את הבחינה לאחר שלמדו 4-5 שעות ביום בלבד.

אנחנו ממליצים לבנות לו”ז שמותאם אישית אליך. כך למשל, מי שמרגיש שהוא זקוק להפסקות רבות יותר, אז ישבץ לו לו”ז יומי שכולל יותר הפסקות, או מי שמרגיש שהוא צריך מנוחה קצרה בצהריים אז כדאי לו לתכנן לו”ז יומי שכולל הפסקת צהרים על מנת ששעות הלמידה יהיו אפקטיביות. בנוסף, חשוב שתקשיבו לעצמכם ותאפשרו לעצמכם להיות דינמיים. יהיו ימי למידה יותר פרודוקטיביים ויהיו ימי למידה פרודוקטיביים פחות, וזה בסדר. ככל שתתכנן את הלו”ז קדימה יותר ובצורה מפורטת יותר עם ירידה לפרטים קטנים, כמו הפסקות, ארוחות וספורט, תוכל לשלוט יותר ובצורה חכמה יותר על שעות הלמידה שלך. שים לב שחשוב להקפיד על ארוחות משביעות ועל שינת לילה מספקת של 6 שעות לפחות.

האם מומלץ לסכם תוך כדי הצפייה בהרצאות?

לכל אחד יש את הדרך הנוחה לו ללמוד. יש נבחנים שמצליחים גם לצפות בהרצאות וגם לסכם תוך כדי ועדיין להבין את תוכן ההרצאה, אך לצערנו רוב הנבחנים שמסכמים את ההרצאות תוך כדי צפייה בהן לא מצליחים גם לסכם וגם להבין, כך שהם נדרשים לשוב לצפות בהרצאה בשנית. הבעיה היא שכמות החומר אותה נדרש ללמוד לבחינה אינה מאפשרת לצפות בכל הרצאה פעמיים בטווח הזמנים הקיים. לכן, אנחנו לא ממליצים לרוב לסכם תוך כדי ההרצאה, אלא לרשום בנקודות את השורה התחתונה.

האם יש משמעות לצבעים של ההרצאות במערכת השעות?

כן. צבע ההרצאה הוא בהתאם לתוכן שלה. הרצאות בצבע צהוב, הן הרצאות העוסקות בידע המקצועי, הרצאות בצבע אדום הן הרצאות העוסקות באסטרטגיות למידה והרצאות בצבע ירוק הן הרצאות NLP.

ישנן קבוצות WhatsApp וקבוצות בפייסבוק העוסקות בבחינה. האם כדאי להצטרף אליהן?

אנחנו לא ממליצים להצטרף לקבוצות השונות ברשתות החברתיות ובאפליקציות בטלפון. הסיבה היא שלכל נבחן יש את הקצב שלו, את הדרך שלו, את הרגלי הלמידה שלו ואת האילוצים האישיים שלו. לרוב התוכן המתפרסם בקבוצות הללו, מעודד השוואה, תחרותיות ומוסיף לחץ מיותר לתקופה הלחוצה הזו. יש לזכור שבסופו של דבר, בזמן האמת כל נבחן ייגש לבחינה לבדו, ולכן תשאירו את הפוקוס בתהליך הלמידה האישי שאתם חווים. במידה ותרצו להתייעץ, לשאול או להתעדכן, תמיד תוכלו לפנות אלינו.

מדוע יש “דילוג” במערכת השעות מנושא לנושא?

אין “דילוג” במערכת השעות, ההרצאות משובצות בצורה מגוונת בכוונה תחילה. הסיבה היא לכך היא להכין אותך בצורה נכונה יותר לבחינה עצמה. בבחינה תידרש “לדלג” מנושא לנושא, וכל שאלה תעסוק בנושא אחר לחלוטין. בהתאמה, מערכת השעות מגוונת.

נגישות
גלילה למעלה